Individuele familieopstellingen


Zou je willen kijken naar een opvoedvraagstuk? Of een patroon dat je herkent en steeds weer terug komt? Of een situatie waar je tegenaan loopt? Of hoe je bijvoorbeeld om kunt gaan met je onzekerheid? 

Binnen je gezin? In je relatie? Op je werk? Met bepaalde personen? Of wil je jezelf gewoon beter leren kennen? 

Bij een individuele familieopstelling werken we één op één.

Soms weet je niet waar iets vandaan komt. Of je weet het wel, maar je kunt het niet oplossen. 

Bij een individuele familieopstelling kijken we samen naar een diepere laag. Het is vooral ervaren. Met deze bijzondere methode sta je zelf middenin je "verhaal". Zo kun je voelen, zien en écht aan den lijve ervaren wat er speelt. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Het geeft je inzichten. En dan kunnen we samen kijken wat er nodig is.


"Kun je mij uitleggen hoe zo'n individuele (opvoed)opstelling gaat? Zijn er meer mensen bij? Is het een soort rollenspel?". 

Zeker kan ik dat uitleggen! 

Er zijn geen andere mensen bij een individuele familieopstelling. We werken één op één; alleen jij en ik. 

Het is zeker geen rollenspel. Het gaat juist om dat wat jij écht ziet, voelt en aan den lijve ervaart. 

We hebben eerst een kort gesprek en gaan daarin op zoek naar wat nu jouw meest brandende vraagstuk is. Daarbij kijken we ook naar jouw familiesysteem, waar jij vandaan komt. Samen tekenen we een genogram: een soort stamboom. We kijken naar belangrijke, grote, indrukwekkende gebeurtenissen uit het verleden en nu in de familie en binnen het gezin. 

De vraagstukken van mensen die een individuele familieopstelling doen gericht op de opvoeding, gaan vaak over onrust, spanning, onzekerheid in het gezin, de opvoeding. Vanuit het kind of vanuit de opvoeder. 

Vaak is er al veel geprobeerd, maar is er geen (blijvende) oplossing gevonden. 

Kinderen spiegelen hun opvoeders. Het kind hoeft niet aanwezig te zijn bij de opstelling. Dat wat er gebeurt, zal energetisch doorwerken van de opvoeder naar het kind.  

Maar het vraagstuk kan ook gaan over iets anders dan gezin en opvoeding. Bijvoorbeeld onzekerheid, de innerlijke criticus, angst of boosheid. Of over relatie, werk, geld, keuzes, levensvragen... 

Dan gaan we beginnen met de opstelling. Daarbij werken we met vloertegels in plaats van werkelijke personen (of thema's). Jij kiest de vloertegels en legt ze neer, zoals ieder zijn plek op dàt moment voor jou voelt. (En/of de situatie. en/of het thema). 

Het is steeds zien, voelen en aan den lijve ervaren wat er met jou gebeurt. Ik stel daarbij vragen en begeleid. We kijken bijvoorbeeld of er iets mag veranderen of wat er gebeurt als er iets verandert in de plekken van de personen. Zo gaan we, steeds voelend, op zoek naar wat er speelt en naar de oorzaak van dat waar je tegenaan loopt. Naar het antwoord op jouw vraagstuk. 

Dat wat je niet kunt bedenken (met je hoofd) of kunt bereiken met praten, wordt in een opstelling wél of méér zichtbaar en vooral voelbaar. Er komen dingen naar boven vanuit je onderbewustzijn. 

Je zult inzichten krijgen en er zullen (blijvende) oplossingen komen. 

En dat werkt energetisch door naar jouw kind en het gezin. 

Een individuele familieopstelling duurt 1,5 tot 2 uur. 


Zelf heb ik ervaren dat ik met individuele familieopstellingen veel meer rust kreeg. Ik snapte wel waar mijn patronen, mijn onzekerheid vandaan kwamen, maar met individuele opstellingen kwam ik pas écht tot de kern. Voor mij werkte het helend om te ontdekken wie ik écht ben en bij wie een last of een verantwoordelijkheid hoort. Het aan den lijve ervaren van een individuele opstelling zegt zó veel meer dan duizend woorden! De inzichten komen dan vanzelf en dat werkt blijvend door. 

Voor vragen mag je mij altijd een bericht sturen:

info@dekunstvanhetgroeien.nlErvaringen

"Lieve mensen, uit eigen ervaring kan ik jullie Babette van harte aanraden. Ik heb een individuele opstelling bij haar gedaan en dat begeleidt ze ontzettend liefdevol en deskundig. Je voelt dat haar passie hier ligt en dat haar hart ligt bij mensen en dan met name bij kinderen en hun ouders. Voor mij heeft het een helder inzicht gegeven in de relatie met mijn dochter waardoor ik haar meer ruimte kan geven en zelf ook meer ruimte ervaar."
~ Avelien, 49 jaar"De individuele familie opstelling met Babette heb ik ervaren als een feestje, inclusief warm bad. Babette verstaat de kunst je direct op je gemak te stellen. Gewoon door wie ze is: warm, liefdevol en betrokken bij je persoon en je proces. Ik wilde al een tijd iets met familie-opstellingen doen, maar het kwam er steeds niet van, onder andere omdat ik het niet zag zitten dit in groepsverband te doen. Toen ik de enthousiaste verhalen van Babette op Facebook voorbij zag komen, wist en voelde ik: het is er nu de tijd voor. Het fijne aan deze één-op-één vorm vind ik de rust en het feit dat ik zelf mijn familieleden representeer. Zo heb ik zelf ervaren hoe het voelt om mijn moeder, mijn vader en mijn broer te 'zijn'. Zeer waardevol en heel mooi en ontroerend om te mogen doen. Ik ging naar huis met een dosis inzicht, 'aha!' momenten en vertrouwen. Tijdens de opstelling gebeurt er van alles, het is net of er in het moment zaken worden opgelost. Na deze ochtend sta ik steviger in mijn gezin en familie. Het heeft mijn ogen geopend. Ik heb van alles mogen loslaten. Voor altijd. Iedereen neemt nu weer zijn of haar plek in zoals is bedoeld. Dankbaar♥.
~ Heleen"

 

"Ik heb gisteren een opstelling gedaan. Zo intens mooi om te ervaren. Ik wilde verheldering en heb dit ook gekregen. Als je de diepere laag van jezelf als ouder (en mens, individu) wilt vinden is dit zeker een aanrader ♡

Ik vond het echt prachtig en intens om te mogen ervaren. Het zijn allemaal dingen die je wel weet, maar door ze door een andere bril te bekijken zie je ineens alles op een andere manier. Bewuster."

~ Anneke, 40 jaar"Ik heb ervaren dat jij al je kwaliteiten perfect weet in te zetten als begeleider van een opstelling. Dat doe je geweldig! Zorgvuldig, met aandacht, sensitief en zeer veilig. Dank je wel!"

~ Annette, 45 jaar