Als pedagogisch coach


Begeleid ik: 

- pedagogisch medewerkers in de kinderopvang
- leerkrachten in het basisonderwijs.

• Zou je tips willen over hoe om te gaan met bepaald bijzonder gedrag van kinderen?

• Wil je een pedagogische visie eens goed onder de loep nemen?
• Wil je met minder energie meer bereiken in het werken met kinderen?

• Heb je vragen over hoe te communiceren met opvoeders? 


Dan kan ik als pedagogisch coach begeleiding aanbieden.

Zelf heb ik al vele jaren ervaring opgedaan op de werkvloer van kinderdagverblijven en in de klas op een basisschool. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om op hectische momenten, met veel kinderen die tegelijk om aandacht vragen, alle kinderen te begrijpen en ze te geven wat ze echt nodig hebben. Wat het ook lastig kan maken, is dat je soms leert - door hoe je zelf bent opgevoed of door hoe je bent opgeleid - door een bepaalde "bril" te kijken en daardoor niet ziet dat het ook anders kan. 


Er is bij mij altijd een sterke wil geweest om méér te leren over kinderen. Waar bijzonder gedrag vandaan kan komen. Hoe ik ze zo respectvol mogeljk kan benaderen, en toch grenzen aan kan geven. Hoe ik ze beter kan begrijpen. Zodat ik ze kan bieden wat ze echt nodig hebben. Ik volgde de opleiding tot Kindercoach, Opvoedcoach 'en Pedagogisch Coach. Deze opleiding heeft me veel inzichten gegeven. Verder volgde ik meerdere cursussen en las ik ontelbaar veel boeken over pedagogiek en kinderen. Daarnaast heb ik veel gedaan aan mijn persoonlijke ontwikkeling en leerde ik goed naar mezelf kijken.
Alles wat ik leerde, alle inzichten nam ik mee naar de werkvloer. Ik merkte dat ik nog meer plezier in het werk kreeg, dat ik meer ging zien, dat het nog boeiender werd en dat het me minder energie kostte omdat de kinderen en ik elkaar beter gingen begrijpen. Er kwam veel meer rust. 


Ik deelde mijn kennis met collega's. Ook zij gingen anders kijken en kregen meer plezier en rust in het werk.
En zo ontstond uiteindelijk de vraag van medewerkers in andere kinderopvang-instanties, van leerkrachten in het basisonderwijs en van andere mensen die met kinderen werken om ze te begeleiden in hun pedagogische vragen.


Wil je meer weten?

Stuur gerust een bericht naar info@dekunstvanhetgroeien 

Of neem contact op via het contactformulier.